Prezračevalne naprave Blauberg

Naše poslanstvo

Pomagamo vam zadihati svež zrak.

Ekipa E2E poskrbi za kvalitetno prezračevanje v vašem domu in vam pomagati zaživeti bolj zdravo življenje.
Prezračevanje je nujen del bivalnega okolja. Brez prezračevanja se v vaših domovih lahko namreč pojavijo visoke koncentracije onesnaževalcev, ki so za naše zdravje zelo škodljive.

Ponujamo prezračevalne naprave znamke Blauberg Ventilatoren - prezračevalne naprave visoke kakovosti, z izjemno učinkovitostjo ter odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto.

Naša pomoč se pa ne konča tukaj. Sodelujemo namreč z več kot 200 preverjenimi in zanesljivimi monterji ter inštalaterji, preko katerih vam organiziramo in izvedemo profesionalno vgradnjo in nastavitev prezračevalne naprave.Pred in po sami izvedbi pa vam seveda z veseljem pomagamo z brezplačnim svetovanjem.

Delovni čas

Ponedeljek - petek 07:00-15:00
Sobota - nedelja Zaprto

Zadnji nasveti

info@e2e.si

+386 (0)2 620 98 05

Na vrh

Subvencija Eko sklada za centralno in lokalno prezračevanje

Prezračevalni sistemi Blauberg | E2E d.o.o.Novice Subvencija Eko sklada za centralno in lokalno prezračevanje
Vse o ekosklad subvencijah za prezračevalne naprave

Subvencija Eko sklada za centralno in lokalno prezračevanje

Subvencije oziroma nepovratna sredstva so pomemben ukrep, ki na trgu omogočajo bolj razširjeno uporabo izbranih storitve in produktov. Izbira je v rokah Eko sklada, slovenskega okoljskega javnega sklada. Namen sklada je spodbuditi zmanjšanje negativnega vpliva človekovega delovanja na okolje oziroma povečanje kvalitete bivalnega okolja v luči trajnostnega razvoja.

 

Uvrstitev prezračevanja na seznam subvencij Eko sklada je mnoge začudila. Razlog o takšni odločitvi pa ima temelje v izmerjeni obremenitvi z PM10 in PM2,5 delci ter v energetsko bolj učinkovitem prezračevanju objektov, saj se energija odpadnega zraka prenese na čist dovodni zrak (t.i. rekuperacija). Drobni delci so izjemno nevarni za človeški organizem, Slovenija pa je kljub svojemu pregovorno čistemu zraku med bolj obremenjenimi državami. Razlog za povečano koncentracijo s trdimi delci se skriva v relativno visokem deležu kurilnih naprav, ki v ozračje izpustijo enormne količine omenjenih delcev, v povečanem prometu (izpusti), v industrijski obremenitvi določenih območij v Sloveniji in v geografski legi Slovenije. Četudi bi prve tri omenjene vire odpravili, imamo to nesrečo, da zaradi prevladujočih zahodnih vetrov »uvozimo« zrak iz Italije, natančneje Padske nižine, ki velja za območje z izjemno onesnaženim zrakom.Z uporabo centralnega ali lokalnega prezračevalnega sistema se lahko izjemno dobro zaščitimo pred onesnaženim zrakom. Filtri kot npr. G4 ali F7 omogočajo potrebno filtracijo in bolj zravo bivalno okolje.

 

Pogoj za pridobitev subvencije je uvršenost centralnega ali lokalnega rekuperatorja na seznam Eko sklada. Višina priznane spodbude je tako pri centralnem kot tudi lokalnem prezračevanju razdeljena v dve kategorije. Za celotno Slovenijo velja 20% povrnjenih sredstev v investicijo prezračevanja, za določena območja pa kar 50% subvencije. Pri centralnem prezračevanju je pri 20% subvencije absolutna omejitev 2000€, pri 50% pa 2500€. Za lokalno prezračevanje je pri 20% 300€ na enoto lokalnega prezračevanja ter pri 50% 380€ na enoto lokalnega prezračevanja. Subvencija ne velja zgolj za vgrajene komponente ampak tudi za storitev (delo) ob vgradnji omenjenih produktov.

 

Vloga za dodelitev subvencije za centralno in lokalno prezračevanje je glavni element pridobitve nepovratnih sredstev. V vlogi se je potrebno osredotočiti na ukrep H, ki predstavlja prezračevanje. Strah pred zapletenostjo pridobitve nepovratnih sredstev je odveč. V osnovi potrebujete predračun izvajalca del, fotografije pred izvedbo del in po koncu ter končni račun izvajalca del.

 

Ukrepi, ki so na voljo preko Eko sklada, spodbujajo in lajšajo odločitve v investiranje. Prezračevanje je zato idealen primer, kjer ne govorimo le o energetski učinkovitosti, ampak je izjemnega pomena tudi večja kvaliteta okolja v katerem živimo.

Ekipa E2E
Brez komentarjev

Komentirajte