Naše poslanstvo

Pomagamo vam zadihati svež zrak.
Ekipa e2e poskrbi za kvalitetno prezračevanje v vašem domu in vam pomagati zaživeti bolj zdravo življenje.
Prezračevanje je nujen del bivalnega okolja. Brez prezračevanja se v vaših domovih lahko namreč pojavijo visoke koncentracije onesnaževalcev, ki so za naše zdravje zelo škodljive.

Ponujamo prezračevalne naprave znamke Blauberg Ventilatoren - prezračevalne naprave visoke kakovosti, z izjemno učinkovitostjo ter odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto.

Naša pomoč se pa ne konča tukaj. Sodelujemo namreč z več kot 200 preverjenimi in zanesljivimi monterji ter inštalaterji, preko katerih vam organiziramo in izvedemo profesionalno vgradnjo in nastavitev prezračevalne naprave.Pred in po sami izvedbi pa vam seveda z veseljem pomagamo z brezplačnim svetovanjem.

Delovni čas

Ponedeljek - petek 07:00-15:00
Sobota - nedelja Zaprto

Zadnji nasveti

info@e2e.si

+386 (0)2 620 98 05

Na vrh

Prezračevanje z rekuperacijo – DA ali NE?

Prezračevalni sistemi Blauberg | E2E d.o.o.Nasveti Prezračevanje z rekuperacijo – DA ali NE?
Do zdravega zraka v stanovanju

Prezračevanje z rekuperacijo – DA ali NE?

Več kot polovico celotnega časa preživimo doma. Povsem upravičeno je, da je kakovost zraka v stanovanjskih prostorih deležna vedno večje pozornosti. Nenazadnje je dom na prvem mestu, saj predstavlja zavetje naših otrok, družine in prijateljev. Zakaj se torej šele danes sprašujemo ali je prezračevanje v našem domu potrebno? Zakaj sploh prezračevati? Še bolj pomembno pa je, kako prezračevati?

 

Prezračevanje in potreba po zdravem, neonesnaženem zraku nas spremlja povsod. Industrijsko prezračevanje na delovnem mestu, prezračevanje športnih objektov v našem prostem času, prezračevanje gostinskih lokalov in tako naprej. Si lahko predstavljate avto brez možnosti aktiviranja prezračevanja? To tehnično rešitev smo vpeljali povsod, le tam ne, kjer bi bilo najbolj potrebno. Imamo v naših domovih res tako zdravo okolje, da ne potrebujemo svežega zraka? Poglejmo samo nekaj primerov notranjih in zunanjih onesnaževalcev.

 

Primeri notranjih onesnaževalcev so na primer pršice, prah, plesen, dimni plini, farmaldehidi, ipd. Predvsem slednji so zelo zaskrbljujoči. V kolikor se poglobite v proizvodne procese  notranje opreme in konstrukcijskega lesa, vas bo dobesedno bolela glava. Iz farmaldehidnih lepil, ki so prisotna v ivernih ploščah, osb ploščah, sedežnih garniturah, itn., se vsakodnevno sproščajo škodljivi farmaldehidi. Farmaldehid je strupen, rakotvoren alergen – tako opisujejo zdravniki ta brezbarven plin ostrega vonja.

 

Poleg notranjih obstajajo tudi zunanji onesnaževalci. Težave alergikov, ki so občutljivi na cvetni prah so znane. Nič bolje se nam ne godi, ko smo izpostavljeni delcem PM10 in PM2,5, katerih vir so kurišča in prevozna sredstva. Velikokrat pozabljeni pa je nevarni radon, ki je razpadni produkt urana in je radioaktiven. Največje težave nastopijo na kraškem svetu, saj zaradi poroznosti zgornje plasti, plin prehaja na površje v večjih količinah. V Sloveniji je 44 % površine kraškega značaja. Radon na prostem sicer nima škodljivih učinkov, težava nastopi, če je koncentriran v zaprtih prostorih. Skoraj nemogoče ga je ustaviti, saj potuje tudi preko betona. Radon je dokazani »ubijalec«, saj je tretji najpogostejši povzročitelj pljučnega raka, takoj za kajenjem in azbestom.

 

V osnovi imamo dve rešitvi. Prvič, ignoriramo problem da imamo prostore ne-prezračene, vsaj do trenutka, ko moramo zaradi resnih zdravstvenih težav obiskati zdravnika. Drugič, prezračujemo. Mnogi so prepričani, da lahko kvalitetno prezračujejo zgolj z ročnim odpiranjem oken. Pojavi se vprašanje, kdo prezračuje v dopoldanskem času, ko ni nikogar doma? Kdo prezračuje v času ko smo na dopustu? Kako nadomestiti toplotne izgube ob večkratnem dnevnem odpiranju oken?

Lokalni ali centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo rešuje tako finančni kot zdravstveni vidik. Z uporabo visoko učinkovitih prenosnikov toplote dosežemo zmanjšanje energetskih izgub in si zagotovimo dodaten finančni prihranek. Iz zdravstvenega vidika pa se lahko z uporabo prezračevanja obvarujete pred vsemi zgoraj omenjenimi težavami. V kolikor želite sebi in svoji družini zdravo bivalno okolje, potem je prezračevanje nujno. Nujno je tudi, da so investicije v prezračevanje pravilno načrtovane, torej, da poiščete strokovno pomoč, saj boste le tako dosegli najboljšo rešitev, ki bo s pomočjo nepovratnih sredstev Eko sklada prijazna do vaše denarnice, predvsem pa do vašega zdravja.

Ekipa E2E
Brez komentarjev

Komentirajte