Vgradnja prezračevalnih naprav pospeši in poveča kakovost gradnje

Vgradnja oprezračevalnih naprav in modrena gradnja. Moderna gradnja prinaša spremembe na več področjih: novi materiali, načini izvedbe gradnje in hitrejši potek gradnje. Nekoč se je gradilo velikokrat s pomočjo prijateljev, gradnja je potekala v več fazah, trajala pa je lahko tudi več let. Danes se gradbene faze lahko zaključijo v nekaj mesecih, ker vgradnja prezračevalnih naprav to omogoča. Katera je najboljša za vaše potrebe, boste izvedeli tudi v sekcijah, ki smo jih za vas pripravili tukaj, da bo odločitev o vgradnji prezračevalnih naprav lažja.

 

Vgradnja prezračevalnih naprav, dejavnik, ki pospešuje gradnjo

Dobri izolacijski materiali, s katerimi dosegam nizkoenergijske objekte, podnebne spremembe z nižjimi temperaturami omogočajo, da več mesecev namenimo gradnji in različni finančni instrumenti zaradi katerih so na voljo finančna sredstva ob primernem času – vsi ti ter drugi dejavniki pohitrijo gradnjo, tako, da hiša lahko stoji v dobrem letu. Eden izmed dejavnikov pa je zagotovo lahko tudi vgradnja prezračevalnih naprav.

Kot rečeno, ima pri sodobni gradnji zagotovo pomembno vlogo prav vgradnja prezračevalnih naprav in sistemov zračenja. Prisilno prezračevanje, ob primerno izbranem izmenjevalcu v rekuperatorju, odvaja vlago iz objekta in omogoča hitrejšo končanje objekta ter s tem hitrejšo vselitev. Zavedati se je potrebno, da  je za doseganje visoke kvalitete gradnje potrebno objekt čimprej zaključiti, da le-ta ni izpostavljen vremenskim vplivom.

 

Zakaj priporočamo vgradnjo centralnih prezračevalnih sistemov v novogradnje

Vgradnja centralnih prezračevalnih sistemov v novogradnje omogoča hitro gradnjo in vselitev, saj ni potrebno čakati, da se zidovi in ometi posušijo, ni potrebno odlašati z vgradnjo oken, kot je to veljalo nekoč, ko se je objekt »pustilo sušiti«. Dandanes se lahko posvečamo naslednji fazi gradnje, medtem, ko prezračevalne naprave opravljajo svoje delo:

  • z rednim prezračevanjem se prostori, ko gradimo, hitreje posušijo,
  • preprečujejo nastanek vlage in nabiranja plesni,
  • skrbijo za kakovostno prezračevanje ne glede na letni čas,
  • prezračujejo, tudi ko nas ni v bližini.

Prezračevanje objekta je izredno pomembno. Spomnimo se, kako smo le-tega prezračevali nekoč. Takoj po vgradnji oken, se je po več mesecev zračilo – vsakodnevno odpiranje prostorov, ustvarjanje prepihov, tako, da je stavba »dihala«. Z vgradnjo prezračevalnega sistema se temu izognemo, prezračevanje s pomočjo prezračevalnega sistema poteka avtomatsko, po vnaprej nastavljenih časovnih intervalih – zato ga imenujemo prisilno ali kontrolirano prezračevanje.

Za kakovost in pohitritev gradnje je torej vgradnja prezračevalnih naprav neprecenljiva. Zračenje je pomembno tudi takrat, ko že bivamo v prostoru. Pomembno je kontrolirano prezračevanje – tudi takrat, ko nikogar ni doma, saj je pomembno, da zrak kroži in da se odvajajo snovi, ki jih oddajajo posamezni materiali.

S premišljenim načrtovanjem vgradnje prezračevalnega sistema, zagotovimo celotni družini udobno bivanje na dolgi rok in nasmejano druženje s prijatelji ter znanci. Prezračevanje je pomembno tudi takrat, ko nas je v prostoru veliko in se sploh nimamo časa ukvarjati z odpiranjem oken – izognemo se tudi temu, da tistemu, ki sedi pri oknu piha po njem zaradi zračenja.

 

Načrtujete prezračevanje

Načrtovanje prezračevanja v fazi gradnje in posvetovanje s strokovnjaki E2E na tem področju je v času investicije zelo enostavno zaradi možnosti prilagajanja vgradnje le-teh. V kolikor se za prezračevanje v fazi gradnje ne odločimo, si lahko omislimo vgradnjo lokalnih prezračevalnih naprav tudi kasneje. E2E strokovnjaki vam lahko pomagajo z nasveti, če niste prepričani, kaj bi bilo v vašem primeru optimalno. V stik z nami lahko stopite preko kontaktnega obrazca.

 Za vsa vprašanja smo na voljo TUKAJ

Pozanimajte se, kakšna je razlika med vgradnjo centralnega in lokalnega prezračevanja za vaš objekt pri strokovnjakih E2E, saj vam svetujejo brezplačno. Že v fazi gradnje si omislite takšen objekt, kateri bo vedno pripravljen na vgradnjo prezračevalnega sistema tudi kasneje.