Prezračevalne naprave Blauberg

Naše poslanstvo

Pomagamo vam zadihati svež zrak.

Ekipa E2E poskrbi za kvalitetno prezračevanje v vašem domu in vam pomagati zaživeti bolj zdravo življenje.
Prezračevanje je nujen del bivalnega okolja. Brez prezračevanja se v vaših domovih lahko namreč pojavijo visoke koncentracije onesnaževalcev, ki so za naše zdravje zelo škodljive.

Ponujamo prezračevalne naprave znamke Blauberg Ventilatoren - prezračevalne naprave visoke kakovosti, z izjemno učinkovitostjo ter odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto.

Naša pomoč se pa ne konča tukaj. Sodelujemo namreč z več kot 200 preverjenimi in zanesljivimi monterji ter inštalaterji, preko katerih vam organiziramo in izvedemo profesionalno vgradnjo in nastavitev prezračevalne naprave.Pred in po sami izvedbi pa vam seveda z veseljem pomagamo z brezplačnim svetovanjem.

Delovni čas

Ponedeljek - petek 07:00-15:00
Sobota - nedelja Zaprto

Zadnji nasveti

info@e2e.si

+386 (0)2 620 98 05

Na vrh

Vgradnja prezračevalnih naprav pospeši in poveča kakovost gradnje

Prezračevalni sistemi Blauberg | E2E d.o.o.Nasveti Vgradnja prezračevalnih naprav pospeši in poveča kakovost gradnje

Vgradnja prezračevalnih naprav pospeši in poveča kakovost gradnje

Vgradnja oprezračevalnih naprav in modrena gradnja. Moderna gradnja prinaša spremembe na več področjih: novi materiali, načini izvedbe gradnje in hitrejši potek gradnje. Nekoč se je gradilo velikokrat s pomočjo prijateljev, gradnja je potekala v več fazah, trajala pa je lahko tudi več let. Danes se gradbene faze lahko zaključijo v nekaj mesecih, ker vgradnja prezračevalnih naprav to omogoča. Katera je najboljša za vaše potrebe, boste izvedeli tudi v sekcijah, ki smo jih za vas pripravili tukaj, da bo odločitev o vgradnji prezračevalnih naprav lažja.

 

Vgradnja prezračevalnih naprav, dejavnik, ki pospešuje gradnjo

Dobri izolacijski materiali, s katerimi dosegam nizkoenergijske objekte, podnebne spremembe z nižjimi temperaturami omogočajo, da več mesecev namenimo gradnji in različni finančni instrumenti zaradi katerih so na voljo finančna sredstva ob primernem času – vsi ti ter drugi dejavniki pohitrijo gradnjo, tako, da hiša lahko stoji v dobrem letu. Eden izmed dejavnikov pa je zagotovo lahko tudi vgradnja prezračevalnih naprav.

vgradnja-prezracevalnih-naprav

Kot rečeno, ima pri sodobni gradnji zagotovo pomembno vlogo prav vgradnja prezračevalnih naprav in sistemov zračenja. Prisilno prezračevanje, ob primerno izbranem izmenjevalcu v rekuperatorju, odvaja vlago iz objekta in omogoča hitrejšo končanje objekta ter s tem hitrejšo vselitev. Zavedati se je potrebno, da  je za doseganje visoke kvalitete gradnje potrebno objekt čimprej zaključiti, da le-ta ni izpostavljen vremenskim vplivom.

 

Zakaj priporočamo vgradnjo centralnih prezračevalnih sistemov v novogradnje

Vgradnja centralnih prezračevalnih sistemov v novogradnje omogoča hitro gradnjo in vselitev, saj ni potrebno čakati, da se zidovi in ometi posušijo, ni potrebno odlašati z vgradnjo oken, kot je to veljalo nekoč, ko se je objekt »pustilo sušiti«. Dandanes se lahko posvečamo naslednji fazi gradnje, medtem, ko prezračevalne naprave opravljajo svoje delo:

  • z rednim prezračevanjem se prostori, ko gradimo, hitreje posušijo,
  • preprečujejo nastanek vlage in nabiranja plesni,
  • skrbijo za kakovostno prezračevanje ne glede na letni čas,
  • prezračujejo, tudi ko nas ni v bližini.

Prezračevanje objekta je izredno pomembno. Spomnimo se, kako smo le-tega prezračevali nekoč. Takoj po vgradnji oken, se je po več mesecev zračilo – vsakodnevno odpiranje prostorov, ustvarjanje prepihov, tako, da je stavba »dihala«. Z vgradnjo prezračevalnega sistema se temu izognemo, prezračevanje s pomočjo prezračevalnega sistema poteka avtomatsko, po vnaprej nastavljenih časovnih intervalih – zato ga imenujemo prisilno ali kontrolirano prezračevanje.

Vgradnja prezračevalnih sistemov v novogradnje

Za kakovost in pohitritev gradnje je torej vgradnja prezračevalnih naprav neprecenljiva. Zračenje je pomembno tudi takrat, ko že bivamo v prostoru. Pomembno je kontrolirano prezračevanje – tudi takrat, ko nikogar ni doma, saj je pomembno, da zrak kroži in da se odvajajo snovi, ki jih oddajajo posamezni materiali.

S premišljenim načrtovanjem vgradnje prezračevalnega sistema, zagotovimo celotni družini udobno bivanje na dolgi rok in nasmejano druženje s prijatelji ter znanci. Prezračevanje je pomembno tudi takrat, ko nas je v prostoru veliko in se sploh nimamo časa ukvarjati z odpiranjem oken – izognemo se tudi temu, da tistemu, ki sedi pri oknu piha po njem zaradi zračenja.

 

Načrtujete prezračevanje

Načrtovanje prezračevanja v fazi gradnje in posvetovanje s strokovnjaki E2E na tem področju je v času investicije zelo enostavno zaradi možnosti prilagajanja vgradnje le-teh. V kolikor se za prezračevanje v fazi gradnje ne odločimo, si lahko omislimo vgradnjo lokalnih prezračevalnih naprav tudi kasneje. E2E strokovnjaki vam lahko pomagajo z nasveti, če niste prepričani, kaj bi bilo v vašem primeru optimalno. V stik z nami lahko stopite preko kontaktnega obrazca.

 

 

Pozanimajte se, kakšna je razlika med vgradnjo centralnega in lokalnega prezračevanja za vaš objekt pri strokovnjakih E2E, saj vam svetujejo brezplačno. Že v fazi gradnje si omislite takšen objekt, kateri bo vedno pripravljen na vgradnjo prezračevalnega sistema tudi kasneje.

ekipa-zasvetovanje-pri-prezracevanju
 

Vas zanima, kakšno bi bilo idealno prezračevanje v vašem domu ali poslovnem objektu? Izkoristite BREZPLAČEN OGLED PROSTOROV IN INDIVIDUALEN PREDLOG prezračevanja, ki bo pisan na kožo vašim željam in tehničnim zahtevam.

Kontaktirajte nas
Grega
Grega Kokot
Svetovalec

 

Prednosti prisilnega oz. kontroliranega prezračevanja

Vgradnja prezračevalnih naprav tako s prisilnim oz. kontroliranim prezračevanjem, doseže in ohranja reden dotok svežega zraka, kar prinaša naslednje prednosti:

  • vzdrževanje konstantne temperature zraka (v prostorih, kjer ni prezračevalnih sistemov, se priporoča prezračevanje vsaj na dve do tri ure, kar pa v zimskih razmerah, ko so nizke temperature pomeni energijske izgube zaradi uhajanja toplote pri zračenju, v poletnih mesecih, ko je zunaj vročina se pri zračenju spušča vroč zraka v notranjost);
  • pozimi ne spuščamo onesnaženega zraka v prostor – onesnaženost zraka pozimi je v Sloveniji še vedno visoka zaradi veliko kurišč na drva,
  • ohranjanje kisika v zraku in redno odvajanje ogljikovega dioksida,
  • zaradi rednega prezračevanja ni neprijetnih vonjav,
  • skrbi za redno menjevanje zraka.
  • povečuje se udobje bivanja.
Ekipa E2E
Brez komentarjev

Komentirajte